Ek İş İlanları

Evde uygulama geliştiriciler ile sermayesiz para kazanmak

Yazan  | 

Evde uygulama geliştiriciler ile sermayesiz para kazanmak

1333290771huncalife--kendiisinizikurunEvde sermayesiz para kazanmak

Uygulama geliştiriciler sayesinde milyarlarca liralık uygulama pazarından, yazılım bilgisi olmayanlar da pay almaya başlıyor. Kullanıcılar, internette kurulan uygulama geliştirme platformlarıyla, evde oturdukları yerden uygulama geliştirip dünyaya satma imkânı bulabiliyor. Akıllı telefonlar ve tabletlerle kullanıcıların hayatına giren uygulamalar, çeşitlenmeye devam ediyor. Milyarlarca dolar büyüklüğünde bir pazara ulaşan uygulamalara, her geçen gün yüzlerce yenisi ekleniyor. Ayda binlerce lira kazandıran uygulamalar, artık yazılım ve kod bilgisi olmayan kullanıcılar tarafından da geliştirilebiliyor. İnternette kurulan birçok ücretsiz uygulama geliştirme platformu, kullanıcıların çok kısa bir zaman içinde uygulama geliştirmesini sağlıyor. Oyundan, kişisel uygulama sayfasına kadar birçok farklı uygulamayı bu platformlarla geliştirmek mümkün. Evde uygulama geliştiriciler ile sermayesiz para kazanmak

102 MİLYAR UYGULAMA MAĞAZALARDA

Evde uygulama geliştiriciler ile sermayesiz para kazanmak

Evde uygulama geliştiriciler ile sermayesiz para kazanmak

2013 yılında 26 milyar dolarlık ciro yaratması beklenen uygulama mağazalarından, sene sonuna kadar 102 milyar adet uygulama indirilecek. Profesyonel ve teknik bilgisi olmayan kullanıcılar, herhangi bir yazılım kullanmadan web üzerinden akıllarındaki uygulamayı geliştirebiliyor. AppArchitect, Appmakr, AppMachine, Appery.io ve GameSalad gibi seçenekler, kullanıcıların aklında bulunan uygulamaları hayata geçirebilmek için ideal seçenekler arasında. iOS, Android ve Windows Phone başta olmak üzere tüm akıllı telefon ve tabletlerin işletim sistemleri destekleniyor. Geliştirmek istenen uygulama bir mobil oyun ise GameSalad’ın kullanılması gerekiyor. Sahip oldukları işletme için bir uygulama geliştirmek isteyenler ise AppMachine ile başarılı olabilir. Uygulamalar isteğine bağlı olarak ücretli veya ücretsiz olarak uygulama mağazalarında yer alabiliyor. Ücretsiz seçenekte reklam ile gelir modeli sağlanabiliyorken ücretli uygulamalar ise yer alacağı mobil işletim sistemine bağlı olarak fiyat etiketi belirlenebiliyor.

UYGULAMA YAZIMINDA TÜRKÇE EĞİTİM MÜMKÜN

Platformlar İngilizce olduğu için bazı meraklılara hitap etmeyebilir. Ancak Türkiye’deki ücretsiz eğitim platformlarıyla kod ve yazılım dili öğrenmek de mümkün. Microsoft’un hayata geçirdiği ‘Açık Akademi’ bunlardan birisi. Windows Phone için uygulama geliştirmek isteyenler, Açık Akademi’yi kullanabiliyor. Turkcell de eylül ayında ücretsiz eğitim platformunu tanıttı. iOS, Android ve Windons Phone işletim sistemlerini destekleyen ‘Geleceği Yazanlar’ adındaki projede, Türkçe bin 200 sayfa eğitim dokümanı ve 13 bin satır kod bulunuyor.

Uygulama yapmak isteyenler için uygulama geliştiriciler

  • AppArchitect : Kod veya yazılım bilgisi olmayan kullanıcıların faydalanabileceği platform, sadece İOS uygulamalarına açık.
  • Appmakr : Appmakr.com sitesi üzerinden kullanıcılara ulaşan platformda ‘create’ ‘yarat’ düğmesiyle uygulama geliştilmeye başlanabiliyor.
  • AppMachine : AppMachine ile iPhone ekranı üzerinden uygulama geliştirilebiliyor. ‘Lego’ tarzı bir arayüze sahip platformda, önceden hazırlanmış birçok uygulama örneği bulunuyor.
  • Appery.io : Giriş seviyesindeki kullanıcılara ücretsiz olarak Appery.io, ‘sürükle-bırak’ hareketiyle uygulama geliştirilmesini sağlıyor.
  • GameSalad : ‘GameSalad.com’dan indirilen bir yazılımla tasarlanan oyunlar, iOS, ve Android işletim sistemleri için geliştirilebiliyor. GameSalad ile geliştirilen bazı oyunlar, uygulama mağazalarında rekorlara imza atıyor. Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.