Haber
Araç takip sistemleri boyut değiştirmeye başladı
Araç takip sistemleri boyut değiştirmeye başladı
Araç Takip Sistemleri git Gide Boyut Değiştiriyor . Bildiğiniz Gibi İlerleyen Çağımızda Artık Herşey Gelişiyor Bu değişimde Rol Oynayan Araç Takip Sistemleri Çok Ban Başka Boyutlara Geliyor Sizlerde Merakmı Ediyorsunuz? öyleyse Buyrun Okuyun , Bu Paylaşımda Sizlere Araç Takip Sistemlerini anlatacağım .:
Araç takip sistemlerini ilk olarak uluslararası nakliye şirketleri kullanmıştı. 2000′li yıllardan önce bu sisteme geçerek mal ihracatında kullanılan TIR’larınm nerelerde durduğu merkezden izlenebiliyordu. Şimdi bu sistemler çok gelişti, artık sadece TIR’larda değil her tür ticari araçta kullanılabiliyor.
Filo sahibi işletmeler araçlarını hem verimli kullanabiliyor, hem de etkin kontrolünü yapabiliyor. Araç takip sistemleri şimdilerde boyut değiştirmeye başladı. Bireysel kullanıcıya dönük ürünler de çıkarıldı. Alzheimer hastaları, çocuklar ve evcil hayvanlar için de modelleri var. Araç takip sistemleri konusunda Türkiye’nin en büyük firması Arvento. Türkiye’de halen kullanımda olan 550 bin adet araç takip sisteminin 300 bini Arvento tarafından satılmış. Avrupa ülkeleri dahil 23 ülkeye de ihracat yapıyor. Yüzde 100 yerli sermaye ile kurulmuş olan firma geçen yıl 40 milyon TL ciro ile kapatmış. Bu yıl yüzde 20 büyüme öngörülüyor.
Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal, araç takip sistemlerini kullanmaya başlayan firmaların yüzde 30′un üzerinde verimlilik sağladıklarını vurguluyor. Bireysel kullanıcılara dönük ürünlere ciddi talepler aldıklarını sı söyleyen Hıncal, “Alzheimer hastaları, çocuklar, evcil hayvanlar için talepler alıyoruz. Böylece evden habersiz çıkan bir Alzheimer hastasını elinizle koymuş gibi bulabiliyorsunuz. Evcil hayvanınız evden mi gitti, merak etmeyin!.. Örnekler artırılabilir. Bunlar hayatı kolaylaştıran cihazlar. Sadece araçlarda kullanılmıyor. Seıvis araçlarında yeni bir uygulama başlattık. Servis aracını evinizden takip edebiliyorsunuz.
Çocuğunuz eve yaklaştığında cep telefonunuza mesaj atıyor. Sizde inip çocuğunuzu araçtan alıyorsunuz” diyor. Bu cihazları almak ve sundukları hizmetten yararlanmak pek pahalı değil. Yerli üretim 55 gram ağırlığındaki cihazlar bileğe ve kemere takılabiliyor. Araç başına maliyeti 500-700 TL arasında değişiyor, iki yıl boyunca ek bir ödemesi yok. iki yıl sonra aylık 9 TL abonelik ücreti var. Bireysel cihazlar ise 290 TL.