Personel Alımı
Kültür ve Turizm Bakanlığı 400 Personel Alacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki çalışan personel ihtiyacını karşılamak üzere Sözleşmeli olarak toplamda 400 Sözleşmeli personel alacak. Alımlar farklı pozisyonlarda ve farklı niteliklerde gerçekleşecek. Başvuruda bulunacak olan adaylar alt kısımda verilmiş olan bilgileri inceleyerek başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI HAKKINDA DUYURU
ADAYLARIN DİKKATİNE
2014 yılı KPSS puan esasına göre alınacak adayların ÖSYM nin 2016 yılı sınav sonucunun 14/07/2016 tarihinde ilan edeceği saate kadar elektronik ortamda müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu saatten sonra müracaatları geçersiz sayılacaktır.
Önemle duyurulur.
Bakanlığımız taşra teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Esaslar ile ek ve değişiklikler çerçevesinde istihdam edilmek üzere, Kütüphaneci (200), Arkeolog (100), Müze Araştırmacısı (100), pozisyonlarında KPSS (B) grubu KPSS P3 puan sıralaması esas alınmak suretiyle yapılacak sözlü sınav ile toplam (400) adet sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.
Sınav duyurusu ile ilgili ayrıntılı bilgi için 0312 309 08 50 – 22 01
SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYON UNVANLARININ YER VE ADETLERİ
KÜTÜPHANECİ (200): Adana (3), Adıyaman (4), Afyonkarahisar (4), Ağrı (1), Aksaray (2), Amasya (3), Ankara (6), Antalya (4), Ardahan (1), Artvin (2), Aydın (3), Balıkesir (3), Bartın (2), Batman (2), Bayburt (2), Bilecik (2), Bingöl (1), Bitlis (2), Bolu (2), Burdur (2), Bursa (3), Çanakkale (3), Çankırı (2), Çorum (3), Denizli (3), Diyarbakır (3), Düzce (1), Edirne (2), Elazığ (2), Erzincan (2), Erzurum(3), Eskişehir (3), Gaziantep(3), Giresun (1), Gümüşhane (1), Hakkari (1), Hatay (3), Iğdır (1), Isparta (3), İstanbul (7), İzmir (6), Kahramanmaraş (5), Karabük (1), Karaman (2), Kars (1), Kastamonu (2), Kayseri (3), Kırıkkale (2), Kırklareli (3), Kırşehir(2), Kilis (1), Kocaeli (2), Konya (6), Kütahya (3), Malatya (3), Manisa (2), Mardin (2), Mersin (3), Muğla (2), Muş (1), Nevşehir (3), Niğde (2), Ordu (3), Osmaniye (1), Rize (2), Sakarya (3), Samsun (2), Siirt (2), Sinop (2), Sivas (4), Şanlıurfa (2), Şırnak (2), Tekirdağ (2), Tunceli (1), Tokat (1), Trabzon (3), Uşak (2), Van (3), Yalova (1), Yozgat (3), Zonguldak (3).
ARKEOLOG (100) : Adana (2),Adıyaman (1), Aksaray (2), Antalya (5), Aydın (4), Balıkesir (2), Bartın (2), Batman (1), Bayburt (2), Bitlis (2), Bolu (1), Bursa (4), Çanakkale (2), Çankırı (1), Çorum (2), Denizli (1), Diyarbakır (1), Edirne (2),Erzurum (1), Gaziantep (4), Giresun (1), Gümüşhane (2), Hatay (2), İstanbul (10), İzmir (4), Kahramanmaraş (1), Karaman (1), Kars (4), Kastamonu (2), Kayseri (2), Kırşehir (1), Kilis (2), Kocaeli (1), Kütahya (4), Manisa (2), Muğla (2), Nevşehir (4), Rize (2), Sinop (1), Sivas (2), Şanlıurfa (3), Uşak (1), Van (2), Zonguldak (2).
MÜZE ARAŞTIRMACISI (100):
Sanat Tarihçisi (72): Adana (2), Adıyaman (1), Aksaray (3), Amasya (1), Antalya (2), Aydın (1), Balıkesir (2), Bartın (1), Batman (1), Bayburt (1), Bilecik (1), Bitlis (1), Bolu (1), Bursa (4), Çanakkale (1), Denizli (1), Diyarbakır (1), Edirne (1), Elazığ (1), Erzincan (1), Erzurum (1), Giresun (1), Gümüşhane (1), Hatay (2), İstanbul (13), İzmir (2), Kahramanmaraş (1), Karabük (1), Kars (2), Kırklareli (1), Kırşehir (1), Kilis (1), Manisa (1), Mersin (1), Nevşehir (3), Osmaniye (1), Rize (2), Samsun (1), Sinop (1), Sivas (1), Şanlıurfa (3), Trabzon (1), Van (1), Zonguldak (1).
Hititolog (6): Çorum (1),Gaziantep (1), İstanbul (2), Kayseri (1), Sivas (1).
Antropolog (2): Çankırı (1), Muğla (1).
Sümerolog (3): İstanbul (2), Kayseri (1).
Etnolog (8): Adana (1),Antalya (1),Balıkesir (1), Edirne (1), İstanbul (1), İzmir (1), Manisa (1), Rize (1).
Tarih (6): Bilecik (1), Çanakkale (1), İstanbul (4).
Filolog (Arap Dili ve Edebiyatı) (3): İstanbul (3).
1-GENEL ŞARTLAR:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7 nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak
“Madde 48 –
Devlet memurluğuna alınacaklarda aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.
A) Genel şartlar:
1. ……..
2. ……..
3. ……..
4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
5. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.
6. Askerlik durumu itibariyle;
a) Askerlikle ilgisi bulunmamak,
b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,
c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
7. 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.”
b) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan, başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresini kaybetmemiş, Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSSP3) puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sözleşmeli pozisyon unvanları, müze araştırmacısı pozisyon unvanı için ayrıca bölümler itibariyle, sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday arasına girmek.
2-SINAVA KATILMA ŞARTLARI:
A- Kütüphaneci:
Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik ve dokümantasyon ve enformasyon veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olmak,
B- Arkeolog:
Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olmak,
Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak.
C-Müze Araştırmacısı:
Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren;
Sanat Tarihi: Sanat Tarihi programından,
Antropolog: Antropoloji programından,
Hititolog: Hititoloji programından,
Etnolog: Etnoloji, Türk Halk Bilimi, Türk Halkbilimi, Halk Bilimi veya Halkbilimi programlarından birinden,
Tarih: Tarih programından,
Sümerolog: Sümeroloji programından,
Filolog (Arap Dili ve Edebiyatı): Arap Dili ve Edebiyatı programından,
veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olmak,
Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak.
3- BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ:
Başvurular elektronik ortamda 13/07/2016-28/07/2016 tarihleri arasında alınacaktır. Sınava katılmak isteyen adaylar http://www.kulturturizm.gov.tr sitemizin ana sayfasında bulunan “Sınav Başvuru Sistemi” başlıklı linkten başvurularını gerçekleştirecektir. Adayların gerekli işlemleri yapmadan önce, sorunla karşılaşmamaları açısından aynı sayfada yayınlanan Sınav Başvuru Kılavuzunu incelemeleri önemle rica olunur.
Sınav başvuruları Sınav Başvuru Sisteminin 13/07/2016 tarihinde açılmasıyla başlayacak ve 28/07/2016 tarihi saat 17:30’da kapanacaktır. Bu tarihten sonra sistem kesinlikle açılmayacak ve elektronik ortamda yapılmayan başvurular kesinlikle dikkate alınmayacaktır.
Elektronik ortamda başvuru yapan adayların, “Sınav Başvuru Sistemi” aracılığıyla alınan 657-4/B Sözleşmeli Personel Başvuru Formunun ıslak imzalı çıktısı ile sisteme yüklenen eklerin (diploma, adli sicil belgesi vs.) birer çıktısını alarak “Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:50 100.Yıl-ANKARA” adresinde bulunan Bakanlığımız Personel Dairesi Başkanlığına08/08/2016 tarihi mesai saati bitimine kadar elden veya posta yolu ile teslim etmesi gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz. Form ve eklerinin belirtilen tarihe kadar verilmemesi ya da gönderilmemesi halinde başvuru yapılmamış kabul edilecektir. Ayrıca, eksik belge ve bilgilerle yapılacak başvurular işleme konulmayacaktır.
Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmaz. Aranılan nitelikleri taşıyan adaylar, KPSS (B) grubu KPSS P3 puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere bir sıralamaya tabi tutulur. Atama yapılacak pozisyon sayısının üç katını geçmemek üzere, ilanda pozisyon unvanları itibariyle belirtilen sayıda aday belirlenir ve Bakanlık internet sitesinde ilan edilir. KPSS (B) puan türü itibariyle en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır. Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından, ayrıca ilgililere yazılı tebligat yapılmayacaktır.
4- ELEKTRONİK BAŞVURU SONRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:
a) Başvuru formu çıktısı
b) Yükseköğrenim diploması/çıkış belgesi örneği.
c) Nüfus cüzdanının fotokopisi,
ç) Başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi sona ermemiş KPSSP3 sonuç belgesinin çıktısı,
d) 13/07/2016 tarihi ve sonrası itibariyle alınan Adli Sicil Belgesi (Asıl). (e-devlet ile alınabilir)
5- SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRMESİ:
Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar,
a) Pozisyon unvanına ilişkin mesleki bilgi düzeyi,
b) Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel yetenek ve genel kültürü,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilir.
Adaylar, sınav komisyonu tarafından (a) bendi için elli puan, diğer bentlerde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınav puanı giriş sınavı başarı notunu teşkil eder. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması gerekir.
Giriş sınavı başarı notu eşit olan adaylardan KPSSP(3) puan türü yüksek olan adaya öncelik tanınır.
6- DİĞER HUSUSLAR:
Sözleşmeli personel, kamu hizmetlerinin gördürülmesini temin maksadıyla, ihtiyaç duyulan hizmet birimleri ve pozisyonlarda istihdam edildiğinden, kurumlar arasında yer değişikliği yapılamaz. Sözleşmeli personelin Kurum içi yer değişikliği ise anılan Esasların ek 3 üncü maddesinde belirtilen hallerde gerçekleştirilebilir.
Arkeolog ve Müze Araştırmacısı unvanından başvuracaklarda aranan “Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak” şartı hususunda, ilgililerin yazılı beyanları dikkate alınacaktır.
Yanlış bilgi ve sahte belge vererek ya da belgelerde tahrifat, silinti ve kazıntı yapmak suretiyle gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemezler. Kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilir. Kurumu yanıltanlar hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak, yukarıdaki şekilde kurumu yanıltanlar kamu görevlisi ise ayrıca çalıştıkları kurumlara da bildirilecektir.
7- SINAV YERİ VE TARİHİ:
Sözlü Sınav: Sınav tarihi, saati ve yeri daha sonra www.kulturturizm.gov.tr adresinde ilan edilecektir.
8- YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI:
Başarılı olan adayların listesi www.kulturturizm.gov.trinternet adresinden ilan edilecektir. Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından, ayrıca ilgililere tebligat yapılmayacaktır.
Ataması yapılacaklar, başvuru sırasında istenen belgeler dışındaki, Bakanlığımız resmi internet sitesinde belirtilecek diğer belgeleri, sonuçların yukarıdaki şekilde ilan edildiği tarihten itibaren en geç 15 gün içinde Personel Dairesi Başkanlığının belirtilen adresine elden teslim edeceklerdir.
Başarı sırasına göre atamaları yapılan adaylardan ikamet ettikleri yere atananlar atanma onaylarının kendilerine tebliği tarihini izleyen iş günü, ikamet ettikleri yer dışına atananlar ise atanma onaylarının kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde, görevlerine başlamak zorundadırlar.
İlan olunur. 13/07/2016
ADAYLARIN DİKKATİNE
2014 yılı KPSS puan esasına göre alınacak adayların ÖSYM nin 2016 yılı sınav sonucunun 14/07/2016 tarihinde ilan edeceği saate kadar elektronik ortamda müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu saatten sonra müracaatları geçersiz sayılacaktır.
Önemle duyurulur.